Vintek DH-Cup kausi 2022

Påminne 14.5-15.5.2022

Kauden avauskisat ajettiin Suomen eteläisimmillä rinteillä. Påminnessa ajettiin ensimmäistä kertaa Suomen historiassa DH-kilpailu ja kuskien tasoerot tulivat selkeästi esille. Osallistujia oli huikea määrä ja kisapäivä venyi ilta kasiin asti.

Sateiden sekä sulamisvesien pehmittämä ja muutenkin tekninen rata laittoi kuskit koville. Treenipäivänä lauantaina harva pääsi ajamaan kokonaisia laskuja. Olosuhteista huolimatta tunnelma paikanpäällä oli hyvä ja positiivinen, siitä iso kiitos myös meidän Akiralle joka ylläpiti tunnelmaa juontajan roolissa. Kuvamateriaalia kisoista tulee Nyholmin Tiian sivuille.

Historiaa tehtiin myös N-16 puolella, kun osallistujia saatiin kuusi paikan päälle.

Viikonlopun nopeimmasta ajasta vastasi M-14 Kasper Hickman. Eliel Maukonen voitti M-16 luokan päivän kolmanneksi nopeimmalla ajalla. Eliten voiton vei Petteri Leivo päivän toiseksi nopeimmalla laskulla. Kaikki avausviikonlopun tulokset löytyy alta.

Kokonniemi 10.6-11.6.2022

Kokonniemen kisat pidettiin Porvoon maisemissa kesäkuun toisella viikolla. Osanottajia oli jälleen kiitettävästi ja radalla nähtiin myös paljon ensikertalaisia. Kisarata sai paljon kehuja toteutuksesta, sillä radan pystyi laskemaan hyvin sekä nopealla vauhdilla että hieman hitaammin, jolloin harjoituksissa pystyi jokainen kuski speksailemaan omia ajolinjoja paremmaksi. Viikonlopun molempina päivinä sää suosi sekä katsojia että kuskeja.

Leivon Petteri laski päivän nopeimman ajan ja ainoana alle 43sek. Huomioitavaa on, että M-14 Kasper Hickman olisi tuloksellaan päässyt Eliten toiselle sijalle. Luvassa on siis mielenkiintoinen kausi hänen osaltaan.