Saimaan kisaviikonloppu

Viime viikonloppuna kilpailtiin Vintek DH-Cupin neljäs osakilpailu epävakaassa elokuisessa säässä. Vaikka kisajärjestäjä oli uusi, niin järjestelyt toimi erittäin hienosti. Koko kisapäivän ajan oli kuurosateita lukuunottamatta finaalia joka ajettiin auringonpaisteessa. Rata kesti kosteutta hyvin eikä muuttunut mutavelliksi juuri ollenkaan. Järjestäjät olivat myös huomioineet sääolosuhteet ja paikalla oli reilusti sadekatoksia.

Mäki oli pieni, mutta itse kisarata oli tosi hyvä siihen nähden. Kisareitti oli järjestäjien osalta tehty rehellisesti ”DH-radaksi”. Radalta löytyi jyrkkää ja teknistä, se oli ”helppo” rullata läpi mutta haastavaa ajaa kovaa. Koko radassa ei ollut kuin muutama bermi, kaikki loppu oli pehmeetä loamia ja kiviä. Miljoona pientä paikkaa missä tehdä virheitä. Radan ominaisuudet, samanaikainen helppous ja haastavuus antoi kuskeille mahdollisuuksia omiin suorituksiin. Tästä erityiskiitos järjestäjien suuntaan!

Kisapaikka itsessään myös keräsi kiitosta kilpailijoiden suunnalta. Paikan sijainti järven rannalla antoi kilpailijoille upeat puitteet ajojen väliseen rentoutumiseen.

”Kisaleiri rannassa ja aamulla autosta herätessä näkyy vaan järvi. Treenien jälkeen pystyy käydä uimassa siitä samalta paikalta.”

Arvostusta Saimaan kisojen kokonaisuudessa toi myös se, että ajajakokouksessa jaksettiin käydä tärkeitä juttuja läpi, kerrata sääntöjä ja kisojen kulkua. Tämä edesauttoi sitä että ajanotto ja kuulutukset toimi hyvin sekä aikataulussa pysyttiin.

Mahtavin juttu kisaviikonlopussa on se, että juniorit ajoi todella, todella kovaa! Alla oleva suuntaus kun jatkuu meidän nuorten osalta, niin Suomessa saadaan nähdä jatkossakin mitä mielenkiintoisempia tuloksia. Toivottavasti tämä heijastuu myös tulevaisuudessa maajoukkuepuolelle!

29.77 Elite 1. Leo Melvas

29.86 Elite 2. Ville Saarenketo

30.11 M-16. 1. Eliel Maukonen (Overall 3.)

30.34 M-14 1. Kasper Hickman (Overall 5.)

34.43 M-12 1. Jooa Mitsui

34.79 M-12 2. Risto-Pekka Reiman

35.40 M-12 3. Leevi Sihto

37.65 N-16 1. Ella Jokinen

39.05 N 1. Sanna Pyymäki

Kiitos kisajärjestäjille loistavasta kisasta ja erinomaisista järjestelyistä!