Ruuvirenkaat alamäkiajoon

Aihioita pohtiessa tärkein kriteeri on valita renkaat, jotka mahtuvat ruuvien kanssa pyörimään minimissään noin sentin etäisyydellä takahaarukasta. Valitse lisäksi renkaat kumiseoksella, joka ei kovetu pakkasella. Plussaa on korkea ja harva nappula, mutta myös kuluneemmista renkaista saa oikein hyvin talvikeleihin sopivat. Riittävä pito löytyy 300-400 ruuvilla per rengas ja 4,2 x 16 mm matalakantainen levyruuvi on hyväksi havaittu. Matalammissa nappuloissa toimii myös 13 mm.

Poraa ensin nappuloiden keskelle 2,5 mm terällä reiät.

Tämä helpottaa huomattavasti ruuvien osumista haluttuun kohtaan. Ruuvaamista nopeuttaakseen ruuveja voi asetella sisäpuolen reikiin useampia valmiiksi.

Kivikossa renkaan pohjatessa, ruuvin kanta painautuu rengasta ja vannetta vasten ja toimii giljotiinina sisärenkaille. Ruuvin kantojen suojaus on tärkein osuus ja se kannattaa tehdä huolella. Yksi vaihtoehto on leikata sisärenkaasta sopiva suikale, taakse jopa kaksinkertainen, ja laittaa se kahdeksalla renkaaseen ruuvatulla ruuvilla kohdilleen. Näkyviin jäävät kahdeksan kantaa voi suojata esimerkiksi liimaamalla niiden päälle paksua vannenauhaa tai sisärenkaan palasia.

Ilmastointiteippi ei ole riittävän kestävää suojaamiseen. Ruuvirenkaita voi käyttää myös tubelessina ja vaahtomuovin tyyppiset insertit suojaavat vannetta ja rengastakin oikein hyvin.

Renkaat elävät kovassa ajossa reilusti, joten muista suojata myös takahaarukka naarmuuntumiselta. Siihen kelpaa hyvin nippusiteillä kiinnitetyt pellin palaset.

Tasamaalla ruuvirenkaat ovat todella raskaat polkea, joten nämä soveltuvat pelkästään alamäkeen. Jäisessä alamäessä ruuvirengas on päihittämätön vaihtoehto.