Rukan kisakuulumiset

Salli Saimovaara ja Petteri Leivo ovat tämän vuoden alamäkiajon suomenmestareita!

Rukan tiukassa ja tapahtumarikkaassa kisassa naisten Eliten toiseksi ajoi Suvi Vacker ja kolmanneksi Sanna Pyymäki. Miehissä hurjalla ajalla toiseksi tuli Jussi Honka ja kolmanneksi Ville Ormo.

Olin Rukalla nyt kisojen aikaan ensimmäistä kertaa ikinä ja paikka yllätti todella positiivisesti! Potentiaalia on vaikka ja mihin! Kisa oli järjestetty erittäin hyvin, väliajat ja speedtrappi oli tosi hienoja lisäyksiä. -Edes EM-kisoissa ei muuten ollut niitä. Rata oli mieluinen, oli vähän kaikkea. Kovempi vauhtista avointa baanaa alussa, lopussa jyrkkää ja jokunen bermikin mahtui matkalle. -Petteri Leivo

Petterillä on ollut vaikeuksia kaatumisten takia ja viime vuosi on mennyt toipuessa nilkkavammasta. Rukan voitto tuli Leivolle hyvään saumaan, lisäten itseluottamusta. Aika-ajolaskulla tapahtui kaatuminen ja kisalaskulla se näkyi kaatumiskohdan jännittämisenä.

Löysin alamäkipyöräilyn muistaakseni 2011. En oikeen edes tiennyt lajista mitään, oon aina tykänny pyöräillä, keulia ja näitä perus juttuja. Sit vaan eräänä kauniina päivänä oikasin sellai polun kautta mikä vietti alamäkeen ja siitä se sitte lähti.

2012 kävin ekoissa kisoissa vähän kattelemassa. 2013 kiersinki sitte jo kaikki DH-kisat ja sitä on nyt sitte jatkunu tähän päivää asti. Ulkomaillaki oon käynyt jonkin verran, ixs-cuppia ja mm-kisoja. Yhessä maailman cupin kisassaki kävin mutta se oli logistisesti niin mahdoton keissi ettei se oikee natsannu.

Tulevaisuudessa Petteri haluaa panostaa ulkomaan kisoihin.

Mul on ollu hyviä tuloksia ulkomailla mut en oikeen ikinä päässy näyttämään siellä mihin mulla oikeesti riittäis. Se on niin eri touhua siellä, ei oikeen toimi että käy kerran kesässä ajaa yhen kisan ku sit se kisa menee siinä ku totuttelee vauhtiin, radan leveyteen ja siihen että kädet puutuu.

Ekasta ixs-kisasta lähtien oon haaveillu että vois kiertää koko sarjan. Sen piti olla tän kesän juttu, mutta korona. Ehkä ens kesänä sitte?

Salli Saimovaara sai kovan vastuksen uudesta tulokkaasta Suvi Vackerista. Naisia saatiin kisoihin paikalle hienosti ja sitä kautta myös sarjassa ajamisen nautinto kasvoi.

Oli hyvät kisat ja Ruka Freeriders oli panostanut taas kerran! Iso plussa riders loungesta! -Salli

Mitalisteille isot onnittelut huikeista suorituksista ja järjestäjille jätti kiitokset upeasta tapahtumasta!