• SuomiDH

Vintek cup #2: Mielakka

Updated: Jul 7, 2020


Miekassa ajettiin viime viikonloppuna Vintek DH Cupin toinen osakilpailu. Tästä ei kisat parane. Karkelot kiteyttääkin loistavasti Suomi DH:n oma sukkula - Visa Linnala:

"Sääennusteet vaihteli ennen kisaa jatkuvasti ja toi näin lisähaastetta valmistautumiseen. Rata oli merkattu mukavan leveäksi ja nopeimpia linjavaihtoehtoja sai ihan tosissaan pähkäillä.

Ennen näkemättömän leveä nurmikkomutka oli kuskien mieleen ja lopun kivikossa mitattiin itseluottamusta, sillä helppoa ja edes kohtuu nopeaa linjaa sieltä ei löytynyt. Lauantain harjoitukset päästiin aloittamaan lähes kuivalla radalla, mutta iltaa kohti radan yläosassa alkoi olla aina vaan liukkaampaa. Sade jatkui läpi yön ja aamulla rata olikin niin liukas ettei savikohtia päässyt ratakävelyssä jalkaisin edes ylös. Puolivälin tasainen osuus muuttui sateen myötä hyvin haastavaksi ja vauhti hiipui heti pieneenkin virheeseen. Kisaa kohti mentäessä radan yläosa kuivui huimaa tahtia ja muuttuvan radan takia kuskien piti miettiä todella tarkkaan kuinka kovaa mihinkin kohtaan pystyi finaalissa ajamaan. Moni kokeilikin radan kuivuttua finaalilaskullaan sellaisia linjoja, joita ei harjoituksissa ollut ajanut kertaakaan."


Elite sarjassa Tarmo Ryynänen oli aivan omaa luokkaansa näin haastavalla radalla ja olosuhteissa. Toiseksi elitessä kikkaili Riku Länsiö ja kolmanneksi luisteli Onni Rainio. M30 -sarjan voiton vei Aki Romppanen. Samu Kauppinen voitti M16-sarjan ja M14 taituroi Ville Jukola. Harrastaja puolella, eli avoimessa luokassa (jossa voi kisata kuka vaan *vink*) hallitsi Saki Salomäki.

Selostaja piti shown loistavasti pystyssä, iso kiitos siitä. Yleisöä oli paljon ja haastavalla radalla nähtiin taitavaa ajoa, jota oli nautinto ihailla. Järjestelyt pelasivat jälleen kerran hienosti Kymi Anti-Flow:n toimesta, vaikka paikalliset joutuivatkin raatamaan hurjan työn kisojen eteen.

Alta löydät tulokset Vintek DH CUP #2 Mielakasta, sekä kauden pistetaulukon.

Vintek Cup 2 - Mielakka
.pdf
Download PDF • 160KB
Pistetaulukko 2
.pdf
Download PDF • 464KB


Mr. Moneyshot, Mikko Hallikainen oli kameran kanssa paikalla ja mahtavaa materiaalia saatiin taas kisoista. Kuvia saa jakaa omassa somessa, kunhan kuvaa ei muokata ja kuvaaja mainitaan crediiteissä. Kaupallisesta käytöstä voi sopia erikseen kuvaajan kanssa.

Mikko Hallikainen, Moneyshot, https://moneyshot.kuvat.fi/kuvat/Sport/2020_Mielakka_DH_cup/

Seuraavat kisat ovat parin viikon päästä 18.-19.7. Meri-Teijo Bike Parkissa, Teijossa.

https://www.suomidh.fi/meri-teijo-dh

289 views0 comments
  • Facebook

Suomi DH:n ja SuomiCupin yhteyshenkilö on Visa Linnala.
Visa toimii myös alamäkipyöräilyn yhteyshenkilönä Suomen Pyöräilyliittoon.

Yhteydenotot mielellään sähköpostilla suomidh@gmail.com ja WhatsApilla +358 40 8241119.

Vintek_LVIS_Logo_MD_Grey.png
Funduro_grey.png
mbp_nelio_logo_grey.png
FixXit_grey.png