• SuomiDH

Vintek cup #1: Laajis


Pitkän ja epätietoisen Korona -kevään jälkeen elämä on jälleen voittanut. Vintek DH Cupiin se vaikutti onneksi vain kisa-aikataulujen uudelleen järjestelyn tavoin ja ensimmäiseksi osakilpailuksi suunniteltu Mielakka siirrettiin toiseksi. Viime viikonloppuna korkattiinkin kausi komeasti Laajavuoressa, Jyväskylässä.

Järjestävänä seurana toimi JYPS, joka on kisoja aikaisemminkin järjestänyt. Tämän kertainen porukka oli kuitenkin ensikertalaisia kisajärjestelyissä, mutta kunnialla saatiin maaliin. Iso kiitos ja kumarrus heille. Kyllä todellakin kannatti nähdä vaivaa, että saatiin Jyväskylään pitkästä aikaa kisat.


Kisoja varten rakennettu rata herätti selkeästi pelon sekaista kunnioitusta kuskeissa. ”Rata oli todella näyttävä ja laittoi luun kurkkuun ihan jokaiselle”, kommentoi Visa Linnala. ” Se patikko oli todella erikoinen ja onnistunut veto, ja siitä koko tapahtuma muistetaan ikuisesti.” Visa jatkaa.


Yleisöä oli myös hyvin paikalla ja tästä osan kiitoksista ansaitsee myös Funduro -kisat, jotka järjestettiin samanaikaisesti Laajiksessa. Yleisöystävällistä on myös tieto, että kisanumerot ovat tänä vuonna pysyviä, eli suosikit on helpompi erottaa kisoissa.

Vintek DH Cup #1 Laajavuori
.pdf
Download PDF • 102KB

Kisatulokset


Itse kisat vei Onni Rainio vaikka aika-ajojen perusteella ennakkosuosikki oli Anton Metsärinta. Haastajia Rainiolle kyllä riitti, sillä Elitessä oli paljon kuskeja ja taso oli kovaa. M30 sarjan voitti Leo Kokkonen, M16 sarjan vei Samu Kauppinen ja M14 Noah Gardini. Avoimen sarjan nopein oli Patrick Bergman. Avoimissa kisannut Salli Saimovaara oli naisista nopein, ja ainoa, tullen viidenneksi. Lajisuosion kannalta olisikin suotavaa, että saataisiin Sallille haastajia. Vink vink ladies!


M12 sarjassa ainoana kuskina ollut Tiitus Piirainen valitettavasti loukkaantui jo perjantain harjoituksissa. Tiitus lähettelikin somen kautta terveiset: ”Terveisiä DH radan suunnittelijoille, että rata oli mieleinen ja todella haastava.”

Kommenttikenttään vastasikin Onni Rainio: ”Kiitokset radan tekijöiden puolesta, kiva kuulla että rata oli mieleinen! Ja pikaista parenemista!” Tämä on sitä yhteishenkeä, mitä näkee DH -varikolla.

Paikalla oli myös kameramiehiä ja hienoa kuvamateriaalia tuli Suomi DH:n postiin. Kuvia saa jakaa omassa somessa, kunhan kuvaa ei muokata ja kuvaaja mainitaan crediiteissä. Kaupallisesta käytöstä voi sopia erikseen kuvaajan kanssa.

Sampo Virmasalo / @schamppi, https://drive.google.com/drive/folders/1kltvq1KtPnzw_JWX4mTP1GektXtX_Sku?usp=sharing

Jani Kääriäinen, https://www.dropbox.com/sh/r86ifrg5vuoaznw/AADpQrmQySKqX1c78-SHu3O5a?dl=0


@hannuphoto, https://www.facebook.com/pg/Hannuphoto/photos/?tab=album&album_id=1627259647426261

Seuraavat kisat ovatkin jo viikon päästä 4.-5.7. Mielakka Bike Parkissa, Kouvolassa. Kaikki mukaan karkeiloihin.

774 views0 comments
  • Facebook

Suomi DH:n ja SuomiCupin yhteyshenkilö on Visa Linnala.
Visa toimii myös alamäkipyöräilyn yhteyshenkilönä Suomen Pyöräilyliittoon.

Yhteydenotot mielellään sähköpostilla suomidh@gmail.com ja WhatsApilla +358 40 8241119.

Vintek_LVIS_Logo_MD_Grey.png
Funduro_grey.png
mbp_nelio_logo_grey.png
FixXit_grey.png