• SuomiDH

Tarmo Ryynäselle suomenmestaruus


Dh-kansa alkaa pikku hiljaa olla valunut Kuusamosta takaisin koteihinsa, vaikka paikalla olleilla on varmasti edelleen kovat täpinät viikonlopun kisahurmoksesta. Ruka Freeriders järjesti Kymi Anti-Flow:n ja Funduro cupin avustuksella sellaiset SM-karkelot ettei yhtä hienoa tapahtumaa olla aikaisemmin Suomessa nähty.Visa Linnalan rataesittelyä.


Koko homman kruunasi uskomattoman hieno rata, jonka alkumutkia ylistettiin monesta suusta. Radalla vauhtia ja jyrkkyyttä riitti ja se oli ajettavissa läpi jopa alle minuutissa. Iso kiitos talkoo porukalle, joka sai hienosti pidettyä radan puhtaana irtokivien suuresta määrästä huolimatta. Myös varvut ja lopun nurmikkomutka oli trimmattu huolellisesti. Myös muut puitteet olivat kunnossa: maalialueelle oli järjestetty varikkoalue tiimeille, kilpailua juonsi osaava selostaja, musiikista vastasi rento dj Resupekka, radan varteen oli rakennettu katsomoita ja tapahtumaa pystyi jopa seuraamaan suoraan terassilta.

Mies ja legenda, Matti Lehikoinen oli paikalla legendaarisella kisakalustollaan.


Kisaan saatiin hyvin yleisöä kesälomalaisista sekä Funduro-kuskeista, joista osa innostui ajamaan kilpaakin. Osallistujien joukossa nähtiin paljon myös legendaarisia DH-kuskeja fiilistelemässä pitkästä aikaa hienon lajin parissa. Kilpailun kovimman ajan ainoana minuutin alittajana kellotti Tarmo Ryynänen, joka lunasti samalla itselleen mestarin tittelin ja paidan. Muutaman kymmenyksen perässä tuli Onni Rainio. Molemmat ajoivat tämän kilpailun SM-sääntöjen mukaan M18-sarjassa. Näin ollen miesten sarjan voitti puskista tullut Jussi Honka, joka herätti jo treeneissä huomiota varmalla ajotyylillä. Honka ajoi edellisen DH-kisansa 15 vuotta sitten Rukalla, mutta on tehnyt vakuuttavaa jälkeä Endurossa ja vauhti on tullut tutuksi snowcrossista hurjalla menestyksellä. Miehissä toiseksi ajoi Ville Ormo ja kolmanneksi koko kauden hyvää vauhtia pitänyt Riku Länsiö.

Naisten suomenmestariksi puettiin, ah niin ihana, Salli Saimovaara ja toiseksi laski Reetta Mertala. M30-sarjan voitti Eki Vainikka kovalla ajalla ja vielä pari sadasosaa kovemmalla ajalla Samu Kauppinen voitti M16-sarjan. M14-sarjan voittoon laski Eliel Maukonan ja M12-sarjassakin riitti kuskeja jokaiselle pallille, joista korkeimmalle nousi Ode Känsälä.


Kaikki tulokset löytyvät täältä.

Viikonlopun tapahtuma oli niin onnistunut, että illalla tunnelmallisessa Hanki baarissa järjestetyn palkintojenjaon lopuksi vaadittiin vastaavaa kattausta myös seuraavalle vuodelle. Myös järjestäjät olivat tästä sen verran innoissaan, että seuraavan kisan ideointi lähti heti käyntiin. Valtavat kiitokset kaikille, jotka olitte millään tavalla osallisina tähän tapahtumaan!


Kuvia löytyy allaolevista linkeistä. Perus lakitekstit: Kuvia saa käyttää somessa muokkaamattomina, kuvaajan krediitit mainittava, kaupallisiin tarvitaan lupa ja tukku tuohta.


Laura Tamila, @laramila_

https://drive.google.com/drive/mobile/folders/1kaDHlPedyG3MU58fqzEb9mWOHTDh4QMq?fbclid=IwAR1WDRj6lpCUCEBZQIbqEEoDH


Jimmy Doyle #blacksheepdesignfinland

https://flic.kr/s/aHsmPLNSn3


Seuraavaksi ajellaankin parin viikon päästä Suomi DH skenen alkulähteillä, Kalpalinnassa!!! Nämä himinät ei varmasti paljoa SM karkeloista jää, sillä kisaviikonlopun yhteydessä pidetään CupOFF -kauden päättäjäiset. Lisää infoa satelee someen ja sivuille. Stay tuned. Suomi DH over and out.....632 views0 comments
  • Facebook

Suomi DH:n ja SuomiCupin yhteyshenkilö on Visa Linnala.
Visa toimii myös alamäkipyöräilyn yhteyshenkilönä Suomen Pyöräilyliittoon.

Yhteydenotot mielellään sähköpostilla suomidh@gmail.com ja WhatsApilla +358 40 8241119.

Vintek_LVIS_Logo_MD_Grey.png
Funduro_grey.png
mbp_nelio_logo_grey.png
FixXit_grey.png