• SuomiDH

DH + Enduro = MGR!


Kuva: Jere Häkkinen


Tampereella kilpailtiin lauantaina kevyemmällä mielellä ja leikkisällä kilpailuformaatilla, josta on jossain piireissä jo vuosia haaveiltu. Mustavuori Gravity Race yhdisti enduron ja alamäkiajon samaan pakettiin ja mäessä ajettiin kahteen kertaan neljä erilaista bikepark-henkistä erikoiskoetta.


Kuva ja ääni: Manu Leinonen

Manu Leinonen MManu Leinonenanu Leinonen

Ratanauhojen välissä nähtiin pätkiä vanhoilta DH-kisaradoilta ja myös enduroradoilta. Yhdellä erikoiskokeella oli tämän kauden villityksenä haastava patikko ja toisella hyvinkin hauska ja erikoinen surffailu jyrkällä harjuhiekalla. Mielenkiintoisimmaksi kilpailun teki harjoituslaskujen puuttuminen kokonaan. Ratoihin tutustuttiin ensin jalkaisin ja sen jälkeen kellotettiin suoraan kilpailulaskut, joista parempi aika jäi voimaan ja ne laskettiin yhteen.

Sarjat oli jaettu iän lisäksi myös pyörätyyppien mukaan ja tulosten perusteella näillä radoilla ei juurikaan ollut eroa ajoiko enduro- vai dh-pyörällä. Varsinaisen kilpailun jälkeen pujoteltiin vielä safarilla ja hypittiin pituutta eli tapahtumaa riitti koko päiväksi.

Tulokset on nähtävissä http://kaaja.fi/tulokset/mgr2020/


Tapahtuma herätti mielenkiintoa myös mediassa ja Aamulehti oli menossa hyvin mukana. Lehden sivuilla on useampi tunti videokuvaa haastatteluineen.

https://www.aamulehti.fi/a/0b0a23b4-2a83-4905-9b71-a7260a5e68f6?c=1525858750101


266 views0 comments
  • Facebook

Suomi DH:n ja SuomiCupin yhteyshenkilö on Visa Linnala.
Visa toimii myös alamäkipyöräilyn yhteyshenkilönä Suomen Pyöräilyliittoon.

Yhteydenotot mielellään sähköpostilla suomidh@gmail.com ja WhatsApilla +358 40 8241119.

Vintek_LVIS_Logo_MD_Grey.png
Funduro_grey.png
mbp_nelio_logo_grey.png
FixXit_grey.png