Suomi Cup

Suomi Cup on usean osakilpailun sarja. Jokaisen osakilpailun eri luokissa pisteet jakautuvat pistetaulukon mukaisesti. Yhteispistetilanne pyritään päivittämään mahdollisimman nopeasti jokaisen osakilpailun jälkeen.

 

Suomi Cup -kilpailuissa noudatetaan UCI:n ja Suomen Pyöräilyn sääntöjä sekä SM-kilpailuissa alamäkimestaruuskilpailujen sääntöjä.

Suomi Cup - luokat


M-30 sarjaan kuuluvat vuonna 1990 ja sitä aiemmin syntyneet ajajat. 
M (elite) -sarjaan kuuluvat vuonna 2003-1991 syntyneet kuskit. 
M-16 sarjaan kuuluvat vuosina 2004 ja 2005 syntyneet nuoret. 
M-14 sarjaan kuuluvat vuonna 2006-2007 syntyneet ajajat. 
M-12 sarjassa ajavat 2008 syntyneet ja nuoremmat kuskit.

N sarjassa ajavat kaiken ikäiset naiskuskit.
Avoin sarja on kilpailulisenssittömille ajajille. Tähän sarjaan myös sähköpyörät ovat tervetulleita.

Osallistumismaksut ja ilmottautumisajat

Suomi Cup -osakilpailuiden osallistumismaksu on 25 euroa (Ruka DH SM 30 euroa) kaikissa luokissa.

Ilmottautuminen tulee suorittaa tämän sivuston kautta viimeistään kilpailua edeltävänä keskiviikkona. Tämän jälkeen ilmottautuminen on mahdollista kilpailupaikalla kilpailutoimiston ollessa auki. Jälki-ilmottautumisen hinnat ovat 30 euroa (Ruka DH SM 35 euroa).

Yleisiä ohjeita kilpailemaan aikoville

Kilpailukalenteri ja ilmoittautumisohjeet löytyvät sivun oikeasta yläreunasta.

Voit osallistua myös ennakkoilmottautumisen sulkeuduttua, kisapäivänä paikan päällä pientä lisäkorvausta vastaan. Kilpailijoiden, jotka eivät ole lunastaneet kisanumeroa, tulee ennen radalle menemistä käydä hoitamassa ilmoittautuminen ja lunastaa kilpailunumeronsa. Kilpailunumero täytyy olla pyörässä aina kiinni radalla ajaessa. Myös hissilippu on oltava, hissilippukäytännöt vaihtelevat kisapaikkojen mukaan. Kilpailuinfossa löytyvät tarkemmat ohjeet kunkin kilpailun osalta.

Mitä tarvitsen osallistuakseni

Säännöt edellyttävät varusteina mm. kiinteällä leukasuojalla varustetun kypärän sekä muita suojia kuljettajan sarjan mukaan (kts. suojasäännöt ylempänä). Pyörä on vapaa, radoilla pärjää hyvin jo etujousitetulla, tavallista xc-pyörää tukevammalla pyörällä, jossa on leveät renkaat karkealla kuviolla. Kilpailuihin kannattaa ottaa mahdollisuuksien puitteissa mukaan helposti mukana pidettävät

ja vaihdettavat varaosat sekä ainakin sisärenkaita. Erikoisempia työkaluja ja muutakin apua saa muilta ajajilta, kun menee rohkeasti juttelemaan. Ajovaatteita ei voi olla koskaan liikaa, jos sää osoittautuu märäksi.

Viikonlopun aikataulu ja kilpailun kulku

 

Itse kilpailu on lauantaina tai sunnuntaina riippuen kilpailusta. Sunnuntaikisoihin on erittäin suositeltavaa saapua jo lauantain harjoituksiin, koska sunnuntaina on enää lyhyet “lämmittely”-treenit aamulla, jolloin rataa ei enää ehdi välttämättä opettelemaan. Launtaikisoihinkin on suotavaa pyrkiä saapumaan jo perjantaina, mutta aina se ei kuitenkaan ole mahdollista, joten lauantaikisoissa on aamulla vielä pitkät harjoitukset.

Rataan tutustuminen on ehdottoman suositeltavaa aloittaa kävelemällä rata läpi ennen ajamaan lähtemistä. Tämä on tärkeää turvallisuuden takia - tutustuttuasi kävellen rataan, tiedät “yllättävät” ja mahdollisesti vaaralliset kohdat radalla ja vältät turhat loukkaantumiset. Virallisisssa harjoituksissa on myös pyrittävä muiden turvallisuuden takia välttämään turhaa pysähtelyä radalla. Mainittakoon vielä kaikille nuorille hurjapäille, että mitä nopeampi kuski sitä suuremmalla hartaudella radan kävely suoritetaan. Radan kävelyssä katsotaan ne omat linjat, joilla kilpailut voitetaan tai hävitään.

Kilpailuaikataulu, josta selviää missä pitää olla ja milloin, löytyy kilpailun tiedoista näiltä sivuilta ja ilmoitustaululta kilpailupaikalta. Viikonlopun aikana on pakko ajaa vähintään kaksi harjoituslaskua ennen kilpailusuoritusta. Ajajakokoukseen osallistuminen on myös ehdottoman suositeltavaa. Ajajakokouksessa käydään kilpailun kulku läpi ja tiedotetaan mahdollisista poikkeusjärjestelyistä, muutoksista ja muista ajajia koskevia asioista.

  • Facebook

Suomi DH:n ja SuomiCupin yhteyshenkilö on Visa Linnala.
Visa toimii myös alamäkipyöräilyn yhteyshenkilönä Suomen Pyöräilyliittoon.

Yhteydenotot mielellään sähköpostilla suomidh@gmail.com ja WhatsApilla +358 40 8241119.

Vintek_LVIS_Logo_MD_Grey.png
Funduro_grey.png
mbp_nelio_logo_grey.png
FixXit_grey.png
Romu_Keinanen_grey.png
Elementit-E_grey.png