Kausi avattu: Vintek DH Cup – Mustavuori

Mustavuoren kisoissa nähtiin pitkästä aikaa naispuoleisia DH lupauksia. Foto: Tiia Nyholm

Kausi korkattiin Tampereen Mustavuoressa

Aivan huikea aloitus kaudelle saatiin Mustavuoressa jossa kisoihin osallistui LÄHES 80 KILPAILIJAA!! Me ollaan ihan mehuissamme vieläkin tästä osallistujamäärästä, iso kiitos kaikille osallistujille, rakentajille ja järjestäjille!

Huhhhuh! Sitten asiaan. Keli helli kisailijoita Mustavuoressa ja aurinkoa riitti, vaikka irtohiekkainen vaativa rata olisi vettä hieman kaivannutkin. Rata oli myös muilta osin hyvin vaativa, eli droppeja, hyppyjä ja kivikkoa oli saatu hienosti kisaradalle. Kaikki oli kuitenkin ajettavaa ja kiertolinjat löytyi pahimmissa paikoissa, niinkuin kuuluukin. Kisajärjestelyt toimivat hyvin, kiitokset siitä Tampereen BikeClubille TaBC ja MustisTrailCrewlle.

Ja kun kisailijoita riitti, niin riitti myös sarjoja. Ensimmäistä kertaa ties kuinka moneen vuoteen saatiin järjestettyä N16-sarja! Naisten juniorisarjaan on mahdollista osallistua kauden muissakin kilpailuissa. Myös miesten sarjat ajettiin aina M12-sarjaan asti. JES!

Järjestäjien vastuun ja työtaakan helpottamiseksi kisoihin ollaan pyydetty koulutettuja tuomareita ja nyt niitä nähtiin jo melko näkyvässä roolissa. Kaikki meni erinomaisesti, sillä suurin haloo nousi vain viime vuoden suomenmestareilta puuttuneista mestaruuspaidoista, joita pitäisi käyttää kilpailun aikana. Hyvin järjestetty kisa toi paljon kehitysideoita tulevaisuuteen ja tarkennetaan näitä jatkossa nettisivuillemme.

Tulokset

Miesten Elite-sarjan vei Tarmo Ryynänen jättäen taakseen Eero Saarelan, sekä veteraanilegenda Matti Lehikoisen. Naisten sarjan voittoon ajoi Salli Saimovaara, Sanna Pyymäen tullessa toiseksi ja Essi Eskolan laskiessa kolmanneksi. M-35 -sarjan järjestys oli: Sami Maukonen, Aki Romppanen ja Karri Koskitanner. M16-sarjan kovin oli Samu Kauppinen ajalla, joka olisi riittänyt Eliten 5. sijaan! Seuraavaksi tulivat Eliel Maukkonen ja Joona Mukkala. M14-sarjan nopeimman ajan tykitti Kasper Hickman (Elite sarjassa olisi 12. sija ollut taskussa) perässään Joonas Jussila ja Ville Jukola. Ja vielä näitä riittää, sillä saimme järjestettyä myös M12-sarjan, jonka korkeimmalla pallilla seisoi Leevi Sihto rinnallaan Emil Iso-Markku ja Vilho Rainio. Ja sitten viimeisenä, muttei todellakaan vähäisempänä: N16-sarja, jonka voittoon ajoi hienosti JÄYKKÄPERÄISELLÄ pyörällään Saaga Wallenius! Toiseksi ja kolmanneksi ajoivat upeasti Saga Ahtiainen ja Iida-Sofia Piirainen.

Kaikki tulokset löytyvät nyt, aina ja kautta aikain Kari Mäkisen Tulospalvelusta

Mukana menossa

Suomi DHn Crash Test Dummy ”Pelkkää alamäkeä” -tubettaja Janne Sinivirta debytoi hienosti ensimmäisissä alamäki kisoissaan tullen M35-sarjan 10. sijalle. Jannen riemulla ei ollut rajaa kisalaskun jälkeen, sillä hän paransi aika-ajostaan melkein kolmella sekunnilla. Jannen edesottamuksia kisoissa tullaan näkemään koko kauden ajan ja häntä voi seurata YouTube -kanavalla Pelkkää alamäkeä.

Näistä ja tulevista järjettömän hienoista kuvista vastasi Tiia Nyholm, jonka kuvia pääse katselemaan täältä. Kiitos Tiia!

ISO KIITOS myös meidän mahtavalle juontajalle Akira Aholalle. Akiran seurasta saamme nauttia seuraavaksi Vintek DH Cupin Kalpalinnan kisoissa.

Paikalla oli myös lehdistön edustajana Aamulehti, joka streamasi kisat suorana verkkosivuilleen. Kuvat ja tallenne kisoista löytyy Aamulehden sivuilta. Näiden lisäksi paikallinen Motokeidas Specialized Racing Team puristi kasaan kisoista videokoosteen.