iXS European Downhill Cup, Losinj 14-16.4.2023

Kasper Hickman

Sarjan avauskilpailu käytiin Kroatiassa, Losinjin saarella. Rata on ollut useina vuosina maailman cupin osakilpailussa mutta nyt ilman lopun kaupunkiosuutta. Kilpailun alkuosa kulkee upealla harjanteella ja pitää sisällään sarjan näyttäviä hyppyjä. Vauhtisuoran jälkeen sukelletaan kalkkikiviränniin, jota rytmittävät isot dropit ja rytmiosuudet.

Olosuhteet olivat haastavat koko viikonlopun, kun sateet vyöryivät saaren yli jatkuvana rintamana. Aika-ajoa lukuun ottamatta ajettiin märällä ja erittäin liukkaalla alustalla. Oman haasteensa toi lisäksi logistiikka: ylös mentiin shutleilla ja harjoituslaskuja sai parhaimmillaankin vain muutamia päivässä.

Suomesta oli kilpailuissa vahva edustus, yhteensä yhdeksän kuljettajaa.

Maajoukkueesta mukana oli neljä kuskia: Anton Metsärinta (Elite Men), Samu Kauppinen ja Eliel Maukonen (Pro U19 Male) sekä Kasper Hickman (Pro U17 Male). Muita suomalaiskuskeja olivat Pro U17 Male-sarjassa kilpailevat Paavo Junkkila, Joonas Jussila ja Oskari Känsälä sekä kokeneempaa kaartia edustavat Sami Maukonen ja Antti Känsälä (Pro Masters). Viikonloppu meni suomaisten osalta kahtiajakoisesti. Muutaman hyvän sijoituksen lisäksi mukana oli myös epäonnea sekä kaatumisten, että teknisten murheiden muodossa.

Tulokset ja kilpailun kulku:

Elitessä Antonin viikonloppua värittivät rengas- ja vannerikot ja myös finaalilasku päättyi ikävästi takarenkaan puhkeamiseen.

Ensimmäistä vuotta U19-sarjassa ajava Eliel ajoi viikonlopun nousujohteisesti ja otti kovassa seurassa TOP 10 sijoituksen ollen finaalissa hienosti 9. Myös Samulla oli ensimmäisinä päivinä rengasrikkoja mutta onneksi finaalissa pyörä pysyi ehjänä ja tuloksena komea 12. sija.

Nuoremmista junioreista kovinta vauhtia piti Paavo, ollen hienosti finaalin 12. Kasperille, Joonakselle ja Odelle kilpailu oli ensimmäinen DH-kilpailu ulkomailla. Joonas ajoi koko viikonlopun varmasti ja oli finaalin 17. Aika-ajossa hienosti viidennen sijan ottanut Kasper oli finaalissa epäonninen: väliajan perusteella Kasper oli hyvässä vauhdissa mutta radan yläosassa eturenkaaseen tullut reikä tyhjensi renkaan ja kilpailu päättyi kaatumiseen. Ode ei ajanut finaalissa toisen päivän kaatumisen aiheuttaman lievän loukkaantumisen takia.

Mastereissa parasta vauhtia piti Sami, tuloksena podium ja 2. sija. Antin kilpailu päättyi aika-ajon jälkeen tekniseen vikaan rungon antauduttua Kroatian kivikoissa.

Euroopan cupin seuraava osakilpailu ajetaan heinäkuussa Itävallan Semmeringissä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *