Freeridecup 2022

Karu-MTB on laittanut tälle vuodelle pystyyn Freeride-kuskeille sekä freeridestä kiinnostuneille kolmen kisan cupin. Kilpailujen taustalla hääräävät tekijät ovat loistavia tekemisessään ja suosittelemmekin vahvasti osallistumaan mukaan näihin karkeloihin! Voimme luvata, että näiden kisojen myötä jokainen DH-kuski tulee saamaan lisämotivaatiota omaan ajamiseen. 🙂

”   Junnumpana mietittiin et ois siistiä kun pääsis ajaa tämmöstä sarjaa. Nyt on muutama vuos mietitty, kuin härkää olis järjestää tämmönen sarja. Tälle kaudelle vaikutti työkuviot siltä et on sopiva rako ehtiä tekemään tää kunnolla ja vaikuttais yleinen kysyntäki kasvaneen tän tapaselle toiminnalle. Meillä on pieni Karu-MTB:stä tuttu ydinporukka järkkäämässä tätä. Ehkä esitellään ittemme tarkemmin tässä pitkin kevättä.


Suomen bikeparkeissa rupee pikkuhiljaa olee koko ajan isompia ja tyylikkäämpiä ajolinjoja. Rakennetaan tän cupin nimissä niitä vielä vähän lisää. Halutaan tarjota Freeride-kuskeille (myös meille itelle) ja MTB-freeridelle lajina tilaa kehittyä. 
Näissä kisoissa ajetaan hyppyreitä, isoja bermejä ja muita muotoja. Kisat ratkastaan tuomaripisteillä. Se voittaa, joka lentää eniten, ajaa parhaalla tyylillä ja tekee härimmät stuntit. Kisan sijoituksista saa sitte pisteitä joilla kisataan koko cupin voitosta. Kisat on kakspäiväsiä, perjantaina reenipäivä ja junailta. Lauantaina päivällä vielä vapaata ajoa ja reeniä, sitte illasta isot kisat ja afterpartyt.


Bikeparkeihin pääsee tapahtumaviikonloppuina kuka vaan ajamaan normaalisti hissilipulla / kausarilla. Kilpailuun osallistuminen 10e ja ilmottautuminen aukeaa tässä myöhemmin keväällä, onnistunee myös paikan päällä. Kisaradat on hyvä sekotus jo legendana pidettyjä hyppylinjoja ja kokonaan uusia tätä varten rakennettuja. Kaikkien ratojen kunnostukseen tai uudistamiseen panostetaan vielä lisää ennen kisoja. Kisaratojen lisäks sheipataan helppoa / mediumia freeride-baanaa uuteen uskoon tapahtumaa varten. Yleisö kerkee hyvin fiilistellä oman ajopäivän niitä, missaamatta illan kisoja. Kaikista keskuksista saa kans ruokaa ja virvokkeita pitkin päivää ja iltaa.


Toivotan kaikki tervetulleeks ajamaan sekä yleisöks. Siistiä nähä ku Freeride elää ja kasvaa!   ”

-Riku Mertala-


Kisapäivät:
8-9.7 Kokonniemi
12-13.8 Meri-Teijo
2-3.9 Kalpalinna

www.freeridecup.fi

www.instagram.com/konafreeridecup

FB eventit:

Kokonniemi 1/3 

https://www.facebook.com/events/3024015577864562

Meri-Teijo 2/3 

https://www.facebook.com/events/1102249620568359

Kalpalinna 3/3 

https://www.facebook.com/events/374371904292198