SuomiCup #1 Klaukkalan Tornikeskuksessa 15.-16.6.2019

Alamäkipyöräilyn SM-Cup on aloitettu vauhdikkaasti Klaukkalan Tornikeskuksesta mukavalla osallistujamäärällä ja hienolla kelillä. Rata oli kivikkoinen ja nopea, mutta kuiva sää ja tomu muokkasivat rataa nopeasti ja tekivät reittiin jatkuvasti uusia haasteita. Liukkaasta ja pehmeästä radasta huolimatta, kisoissa nähtiin kovia suorituksia, muun muassa miesten eliteen tällä kaudella siirtyneen Tarmo Ryynäsen päivän kovimman ajan ja todella vauhdikkaan ajon, jolla nuori mies otti ykköspaikan sarjasta ja kilpailusta. Miesten elite sarjan lennokkaita suorituksia nähtiin myös Ville Ormolla, jonka linjat olivat päivän näyttävimpien joukossa. Jännittäviä tilanteita koettiin myös aika-ajoissa, kun myös uutena tällä kaudella elitessä ajava Onni Rainio ajoi chainlessinä maaliin.
 

Niin miesten kuin naisten sarjassa nähtiin uusia tulokkaita ja vanhoja comebackeja sekä lennokkaita suorituksia. Naisten sarjan voiton vei Salli Saimovaara. Uutena tulokkaana ajanut Riikka Heinonen loukkaantui sunnuntaina ennen kisalaskujaan eikä valitettavasti päässyt ajamaan debyyttiään Tornarissa. Kisajärjestäjät toivovat niin uusia kuin vanhoja kuskeja myös tuleviin kisoihin lisää. Heinonen kommentoi seuraavaa uuden kuskin näkökulmasta; ”Kisoissa oli rento ja välitön tunnelma ja oikeasti yllätti se, kuinka mukava tapahtuma oli!”. 
 

Nuorten sarjassa yhdistyivät tällä kaudella 10-12-vuotiaat ajamaan yhdessä 14-vuotiaiden kanssa. Sarjan voitti Samu Kauppinen, toisena Justus Uimonen ja kolmantena Pessi Haverinen. Nuoremmat kuskit ajoivat erinomaisesti isompien poikien rinnalla ja vauhtia piisaa!
 
Miesten elitessä Tarmon jälkeen mitaleille kirivät hallitseva Suomen mestari Visa Linnala ja Onni Rainio. Kaikki kolme eliten nopeinta ajoivat kisalaskunsa samalle sekunnille ja ero ratkaistiin kymmenysosissa!


M-16 sarjassa voiton vei Miikka Leppinen, toisena Sampo Nieminen ja kolmantena Veeti Heinonen. 

SM-Cupin seuraava osakilpailu ajetaan kesäkuun lopulla Kouvolan Mielakassa, jonka jälkeen kisaorganisaatio ja kuskit siirtyvät kesälomalle. Seuraavia kisoja joudutaan odottamaan elokuun alkuun saakka, joten kaikki kuskit ja kannustusjoukot ottamaan kaikki ilo irti Mielakan kisaviikonlopusta!

Teksti: Eeva Pöllänen

Päivän nopeimman kuskin Tarmo Ryynäsen taidonnäyte Tornikeskuksessa. Kuva: Dennis Stenbäck

Päivän kolmanneksi nopein kuski Onni Rainio. Sekä Tarmo että Onni ajavat maajoukkueessa, joten kaudella on odotettavissa kovia suorituksia myös ulkomailla! Kuva: Dennis Stenbäck

mtpshop.jpg
  • Facebook

Suomi DH:n ja SuomiCupin yhteyshenkilö on Visa Linnala.
Visa toimii myös alamäkipyöräilyn yhteyshenkilönä Suomen Pyöräilyliittoon.

Yhteydenotot mielellään sähköpostilla suomidh@gmail.com ja WhatsApilla +358 40 8241119.

Vintek_LVIS_Logo_MD_Grey.png
Funduro_grey.png
mbp_nelio_logo_grey.png
FixXit_grey.png
Romu_Keinanen_grey.png
Elementit-E_grey.png