Akira Ahola – SuomiDH:n valovoimainen juontaja

Kauden 2020 CupOff päätöskisoissa Kalpalinnassa nähtiin ensimmäistä kertaa SuomiDH:n juontajana Akira Ahola. Oltiin hänen juonnoista niin innoissaan, että haluttiin pitää tästä timantista kiinni!

Kisakaudella 2021 Mustavuoren avauskilpailun ja Kalpalinnan molemmat kisapäivät saavat lisävirettä, kun mikrofonin käteensä nappaa MTV:n Sub-kanavallakin ruudussa ja äänessä ollut Akira Ahola. Akiran oma ensikosketus alamäkipyöräilyyn oli vuoden 2012 SM-kisat, joihin hän osallistui YLEN:n toimittajana, jonka tehtävä oli testata eri urheilulajeja. Laji ja yhteisö hurmasivat hänet välittömästi ja sittemmin Akiraa on nähty (ja kuultu) fillarin päällä varsinkin Etelä-Suomen hissikeskuksissa.

”Olen urallani siirtynyt juontohommista eteenpäin, mutta Suomi DH:n kohdalla teen mieluisan poikkeuksen. DH-Cuppia juontaessa yhdistyy itselle rakas harrastus ja mahdollisuus tsempata kilpailijoita ja informoida kaikkia paikalla olijoita. Odotan innolla kisapäivien elävöittämistä juonnoilla ja mahdollisimman reaaliaikaisten tulostietojen kertomista sekä kuskeille että mahdolliselle kisayleisölle.”