Ajopaikat Suomessa

Jos ei huvita lapion varteen tarttua, silloin kannattaa suunnata johonkin Suomen laskettelukeskuksista. Kiitos ihanan ilmaston lämpenemisen on laskettelukaudet lyhentyneet merkittävästi ja keskukset ovatkin panostaneet kesään. Bikeparkkeja onkin putkahdellut kuin sieniä sateella.

Miten tämä sitten toimii? Helpoimmillaan se toimii kuten laskettelukin: menet paikalle, vuokraat vehkeet, ostat hissilipun ja nautit vauhdista. Pakollisia varusteita ovat yleensä kypärä, (leukasuojallinen full face kypärä on suositeltava) polvi- ja kyynärsuojat sekä rintapanssari. Suojavarusteet kuuluvatkin yleensä vuokrapyörän hintaan.

Rinteet ovat merkattu ihan samaan tyyliin kuin lasketellessakin: Musta on kuolema ja vihreä vaikka vauvoille. Ratoihin kannattaa tutustua ennen kunnon vauhtivetoja. Tämä kannattaa muistaa vaikka olisit edellispäivänä reittiä ajanut, sillä Suomen kesä sateineen muokkaa radat mieleisekseen.

Edelliseen liittyen: Pyöräilykeskuksissa ajaminen tapahtuu aina omalla vastuulla. Hitaampia pitää väistää ja nopeammat kuskit täytyy päästää ohi turvallisessa paikassa. Jos näet onnettomuuden, sinun on varmistettava kävikö pahasti. Pyöräilyssä on reilut pelisäännöt: Kaveria ei jätetä. Ja rinteessä kaikki on kavereita.